KUZEY KIBRIS plaka araç ile Girne Limanından çıkmadan önce KKTC Vergi Dairelerinden şahsen veya online olarak (Motorlu Araçlar) araç çıkış izni alınmalıdır:
https://online-vergi.gov.ct.tr/gvdos_online-vergi/
ÖNEMLİ : Vekalet ile araç çıkaranlar araç çıkış iznini bizzat KKTC Vergi Dairesinden elden almak zorundadır ve vekaletli araçlar için online siteden alınan çıkış belgeleri geçerli olmayacaktır.
Araç ile çıkarken sadece pasaport kullanılabilir. Araç sahipleri kimlik ile çıkış yapamaz.
Yolcular araçları ipotekli ise bankadan çıkış izni almak zorundadırlar.
Yabancı plakalı araçlarin Türkiye’de gümrük işlemleri sırasında Türkiye sınırları içinde yeni kesilen ve/ya geçmişte kesilen ve ödenmemiş cezalar (trafik, köprü ve yol gecis ücretleri) işlem sırasında araç sahiplerinin karşısına çıkacaktır. Ceza ücretlerini ödemeyen araç sahipleri cıkış yapamayacaktır, Ceza tahsilatı sadece hafta içi mesai saatleri içinde yapılmaktadır. Mağduriyet yaşamamak için önlem almanızı dikkatinize sunarız.
Güney Kıbrıs kara sınır kapılarından geçerek Girne/Mağusa Limanından Türkiye’ye gidecek olan yabancı uyruklu araç sahiplerinin geçtikleri kapıdan G-104 formunu mutlaka istemeleri gerekmektedir.
Kuzey Kıbrıs’a evcil hayvanınızla giriş yaparken;
Kuzey Kıbrıs’a giriş yaparken evcil hayvanınızı (kedi, köpek ve kuş) beraberinizde ücretsiz olarak getirebilirsiniz. KKTC’ye evcil hayvanlarını (kedi,köpek ve gelincik türü) getirmek isteyen yolcularımız adaya girişlerinden önce ki 30 gün içinde KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Veteriner Dairesi Müdürlüğü’nden “İthal Ön İzin Belgesi” almak ve yolculuk öncesinde firmamıza ve KKTC’ye varışta ilgili görevlilere ibraz etmek zorundadır. Bu belge eposta veya faks yolu ile alınabilir ve alındığı tarih itibari ile 30 gün geçerlidir. Belge için başvuru formu ve diğer şartlar için
BAKINIZ : https://veteriner.gov.ct.tr/KarantinaQuarantine
Türkiye’ye giriş yaparken;
Yolcu Beraberinde Getirilen Evcil Hayvanlar Yolcuların gümrük vergilerinden muaf olarak beraberlerinde 2 adet evcil hayvan ile 10 adet balık getirmeleri mümkündür. Evcil hayvanlar tanımı sınırlı tutulmuş olup “kedi, köpek ve kuş” olarak tanımlanmıştır. Veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla işlem yapılmaktadır.